Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Carlstad Crusaders A-lag Herr

Följ

A-lag Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ
Carlstad Crusaders
Amerikansk fotboll
A-lag Herr
Tabell
Lag M V O F P
1 Stockholm Mean Machines 6 6 0 0 18
2 Tyresö Royal Crowns AFF 6 4 0 2 12
3 Carlstad Crusaders 6 1 0 5 3
4 Örebro Black Knights 6 1 0 5 3

Match

Carlstad Crusaders

6 - 9
Sola Arena
6 maj 2023
00:00

Stockholm Mean Machines

Referat

Crusaders förlorade i slutsekunderna mot regerande mästarna

I en strålande sol på Sola Arena tog sig Crusaders and de regerande Mästarna Stockholm Mean Machines. En match som på förhand var tippad till stor fördel för Stockholmslaget men som skulle visa sig mycket jämnare än vad många trott.

Crusaders visade tidigt att strategin var…. käka upp klockan så mycket som möjligt och se till att hålla Stockholms explosiva anfall på sidlinjen. Laget etablerade tidigt ett springspel där Carlstads O-line kunde öppna upp luckor i försvaret för Victor Toresson som fick dra ett tungt lass denna dag.

Inget lag lyckades komma upp på tavla under första halvlek trots att båda lagen hade var sitt bra läge. Först ut var Stockholm som i början på andra kvarten tog sig ner hela vägen till Carlstads 5:e yardlinje. Men där kunde ett aggressivt försvar slita loss bollen från Lukas Sjöström. En fumble retur som Erik Kyrk Gere sedan var så när att springa hela vägen med om han inte med några millimeters marginal trampat på sidlinjen. Hemmalaget svarade med en fin drive från egen 8 yardslinje ner till SMM’s 3. Där tog det stopp efter att man valde att gå för det på fjärde försök.

Stockholm kom ut i andra halvlek och fick en fin start där bla Lukas Sjöström tog effektiva yards på marken. Men på Carlstads 7:e yard linje tog det stopp, in klev Alvin Gustafsson och satte sitt första fieldgoal för dagen, och vi hade 0-3 på tavlan.

Stockholmsledningen stod sig fram tills det vara drygt 8 min kvar av matchen. Carlstad lyckades då trycka in en Touchdown från kort avstånd via Victor Toresson. Timingen på extra poängssparken satt inte och Albin Forsmans spark seglade utanför den vänstra stolpen. Carlstad ledning med 6-3.

Bortalaget svarade upp bra och drev snabbt ner bollen till Carlstad 17 yards linje innan det tog stopp denna gång. Återigen en fin spark av Alvin Gustafsson och matchen var nu kvitterad med 5:47 kvar på klockan.

Carlstads nästa drive slutade med en interception på Stockholms 44:e yardlinje som gav bortalaget ett ypperligt tillfälle att stänga matchen med 4:14 min kvar på klockan. SMM drev bollen mot Carlstads endzone men återigen skapade Crusaders en fumble som kunde återtas på egen 8 yardlinje med lite drygt två minuter kvar av ordinarie matchtid.

Här var det många på Sola Arena som nog började tro att en förlängning var möjlig. Carlstad körde fast långt ner på egen planhalva och misslyckades med punten som endast gick 14 yards. Detta gav Stockholm, bollen på Carlstads 35 yard linje, med 23 sekunder kvar. Mark Pappas till Anton Blomgren till Carlstads 14 yardlinje och 9 sek kvar. Därifrån var det inga problem för Alvin att sätta sitt tredje fieldgoal för dagen, 6-9 till bortalaget och matchen var avgjord.

En sur förlust men det mycket unga Crusaders laget visar att man blir att räkna med. Man har en fin utvecklingskurva för varje vecka hittills av säsongen. Försvaret håller Stockholmarna från endzone samtidigt som Crusaders anfall tar hela 170 yards på marken.

Nästa lördag, 13 Maj, åker Carlstad laget till returmötet borta mot Eidsvoll, där man har med sig en 26-0 vinst sedan förra helgens möte. Matchstart kl 14.00.

Får man till en vinst i sammanslagning av dessa båda matcher så är man kvalificerad till final i Scandinavian Cup, där isf motståndaren blir Örebro eller Oslo Vikings. Örebro vann första mötet borta i Oslo med 21-13.

Matchens MVP’s
SMM: Alvin Gustafsson, K
Carlstad: Victor Toresson, RB

Poängörare
Carlstad: Victor Toresson 6 p
SMM: Alvin Gustafsson 9p

Publik: 320st
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M P
Victor Toresson 1 6
Abraham Somua 1 0
Adam Classon 1 0
Albin Börjesson 1 0
Albin Forsman 1 0
Alex Gudding 1 0
Alex Youbi 1 0
Antoine Allen 1 0
Anton Hyvönen 1 0
Anton Jansson 1 0
Benjamin Johansson 1 0
Bilal El Kebbachi 1 0
Daniel Skoog 1 0
Dante Vandeven 1 0
Elias Rosenkvist 1 0
Emil Olesen Jansson 1 0
Erik Kyrk Gere 1 0
Erik Nyström 1 0
Isak Berg 1 0
Johan Wennberg 1 0
Johannes Mulalic 1 0
Jonathan Sääker 1 0
Josef Nguzo 1 0
Kasper Kämpe 1 0
Lucas Hedberg 1 0
Marco Gudding 1 0
Marcus Grönquist 1 0
Marcus Mangelin 1 0
Mattias Eriksson 1 0
Nabbe Palani 1 0
Niklas Johansson 1 0
Nils Mollstedt 1 0
Oliver Landström 1 0
Pelle Rosén 1 0
Per Gaarden 1 0
Robert Heed 1 0
Robin Högberg 1 0
Rory Kelly 1 0
Tom Andersson 1 0
Zacharias Sundholm 1 0
M Spelade matcher P Poäng

Andra möten i serien